Доступність посилання

ТОП новини

Напад на військових під Словʼянськом 2 травня визнали терактом


Озброєний напад на військовослужбовців під час проведення антитерористичної операції 2 травня під Словʼянськом, внаслідок якого загинули 4 людини, кваліфіковано як терористичний акт. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони, яке посилається на рішення Харківської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

«Встановлено, що два вертольоти Збройних сил України, які здійснювали патрулювання, були збиті за допомогою сучасних переносних зенітно-ракетних комплексів. При цьому використовувалась тактика одночасного пуску двох ракет по повітряній цілі, що свідчить про професійну військову підготовку сепаратистів. Ще один вертоліт був обстріляний із автоматичної зброї», – інформують у відомстві.

«Окрім того, ще двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули 2 травня під час нападу біля блокпоста в Андріївці на Донеччині. Сепаратисти намагалися витіснити сили АТЦ з блокпосту, прикриваючись дітьми та людьми похилого віку», – зазначили у прес-службі.

«Під час переговорного процесу сепаратисти застосували вогнепальну зброю із-за спин цивільних громадян, в результаті чого загинули двоє військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади», – повідомили у Міноборони.
XS
SM
MD
LG