Доступність посилання

ТОП новини

Все керівництво одеської міліції відсторонено від виконання обовʼязків – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Все керівництво одеського управління МВС відсторонено від виконання обовʼязків, міліцію в області очолить Іван Катеринчук. Про це повідомляє головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов із посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«У мене немає слів, щоб висловити своє обурення ганебним фактом звільнення 10 провокаторів, з вини яких в Одесі було вбито 43 людини і 160 поранено», – цитує Бутусов заяву Авакова.

«Я хочу відверто сказати про причини того, що сталося. Затримані провокатори повинні були бути вчора вночі (в ніч на 4 травня – ред.) відконвойовані до Києва. Проте заступник генерального прокурора Банчук прямо заборонив етапувати затриманих із Одеси. В результаті міськвідділ міліції був заблокований. Міліція отримала наказ не випускати провокаторів і приготуватися до відбиття штурму», – повідомив міністр.

Однак, за його словами, прокурор ухвалив рішення про звільнення затриманих учасників масових заворушень. «Це самоправне рішення прокуратури вимагає найсерйознішого розслідування. Звільнення провокаторів може привести до нових спалахів насильства в Одесі», – додав глава МВС.

«Дії МВС: все керівництво УВС відсторонено у повному складі, порушено кримінальні справи. Новий начальник Одеського УВС Іван Катеринчук прямує на місце прямо зараз», – зазначив Арсен Аваков.

Раніше у неділю міліція в Одесі відпустила 67 затриманих учасників масових заворушень 2 травня, мотивуючи такі дії рішенням прокуратури.
XS
SM
MD
LG