Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв: окупаційний режим намагається вербувати кримських татар на свій бік


Джемілєв не виключає силового розгону кримських татар на 70-річчя депортації
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00
Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявляє, що в Криму татари відчувають тиск, – окупаційний режим намагається вербувати їх на свій бік.

Сьогодні у Києві він наголосив, що після подій 3 травня, коли його не пускали на територію Криму, вже були офіційні повідомлення керівника Меджлісу кримських татар про те, що проти них порушили кримінальні справи за масові заворушення і незаконний перехід російського кордону.

«Вже почалися масові візити прокурорів, силових структур до всіх кримських татар, а їх більш як 2 тисячі (йдеться про кримських татар, які 3 травня намагалися допомогти Джемілєву проїхати на територію Криму – ред.) з перевірками документів, повістками про те, що вони незаконно перетинали російський кордон», – повідомив Джемілєв.

За його словами, до учасників акції приходять представники прокуратури, схиляють до співпраці з місцевою владою. У разі відмови погрожують відповідальністю і перешкоджають веденню бізнесу, зокрема, починають перевірки бізнес-діяльності.

Джемілєв нагадав, що кримський «прокурор» Наталія Поклонська заявила про можливість заборони Меджлісу кримських татар. За його словами, якщо офіси будуть закриті, то Меджліс може перейти на напівлегальну або нелегальну роботу.

3 травня Джемілєва не пустили до Криму. Його співвітчизники протягом певного часу блокували траси поблизу Сімферополя, Бахчисарая, в Старому Криму, поблизу Євпаторії, в селищі Октябрське.
XS
SM
MD
LG