Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: діалогу з українцями в усіх регіонах – так, тероризму і сепаратизму – ні


Київ посилює міжрегіональний діалог для мирного врегулювання кризи, що склалась на сході і півдні України, але пошук компромісів не стосується терористів і сепаратистів, заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

За його словами, Україна не допустить втручання у свої внутрішні справи з боку будь-якої іншої держави. Лубківський розкритикував позицію і дії Росії.

«Росія, окупувавши Крим, здійснила одну з найбільш трагічних помилок у своїй історії. Росія зобов’язана виправити цю помилку і зробити все, щоб відвести свої війська з Криму, від кордонів України і перестати втручатись у наші внутрішні справи. Наша мета – гарантія безпеки українських громадян і нашої держави. Тому ми кажемо: ми готові розмовляти, почуйте нашу позицію. Припиніть ті дії, які підривають не лише безпеку нашого регіону, а всього світу», – наголосив Лубківський.

За його словами, політика Росії суперечить міжнародному праву і загрожує знищенню системи колективної безпеки.

Лідери країн Заходу звинувачують Росію у невиконанні положень Женевської заяви і погрожують новими санкціями, якщо Росія продовжуватиме дестабілізувати Схід України і зривати президентські вибори 25 травня. Москва наполягає, що виконання домовленостей зриває «влада в Києві».
XS
SM
MD
LG