Доступність посилання

ТОП новини

Подання про зняття недоторканності з Царьова вже у Раді – Сенченко


Олег Царьов
Олег Царьов
До Верховної Ради України надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Олега Царьова, але парламент не може його розглянути, оскільки відповідний закон не набув чинності. Про це повідомив народний депутат фракції «Батьківщина», в. о. заступник голови адміністрації президента Андрій Сенченко після закритого засідання парламенту.

За його словами, після набуття чинності законом, що дозволяє в. о. генпрокурора вносити до Верховної Ради подання про позбавлення депутатських повноважень парламентарів, відповідне подання щодо Царьова «доведеться продублювати».
Водночас як повідомив лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок, Генпрокуратура готує такі подання ще щодо п’яти народних депутатів України.

«За інформацією генерального прокурора, готуються подання й на інших народних депутатів, які сьогодні підтримують сепаратизм, провадять антиукраїнську діяльність, і відповідним чином їх має бути позбавлено депутатської недоторканності та притягнуто до кримінальної відповідальності», – сказав Тягнибок.

Раніше Сенченко повідомив, що парламент дозволив в. о. генерального прокурора України Олегу Махніцькому ініціювати зняття депутатської недоторканності з народних депутатів.

Олег Царьов відомий своїми проросійськими поглядами і підтримкою сепаратистів.
XS
SM
MD
LG