Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина 6 травня: АТО, перебої з транспортом, заручники


Озброєні сепаратисти в Донецьку, 6 травня 2014 року
Озброєні сепаратисти в Донецьку, 6 травня 2014 року
Донецьк – На Донеччині через нестабільну ситуацію все більше проблем із транспортним сполученням. У вівторок на кілька годин був закритий місцевий аеропорт, а частина залізничних маршрутів не працює. Із наближенням дати незаконного референдуму стає складнішою ситуація й у самому Донецьку. Там, цього ж дня, відбувався штурм місцевої військової частини.

У Слов’янську у вівторок, де триває Антитерористична операція, за офіційною інформацією департаменту охорони здоров’я, загинуло 8 людей, ще 16 отримали вогнепальні поранення.

У Донецьку закриваються торговельні центри та автосалони, є проблеми з банками, через закриття деяких філій в місті черги, багато банкоматів побито. У школах та дитсадках області припинили заняття, за неофіційною інформацією, студентів донецьких ВНЗ також просять якийсь час не відвідувати занять. Крім цього, за даними обласної адміністрації, ситуація в містах-епіцентрах конфлікту, переважно без змін. Тим часом частина місцевих газет у Краматорську припинила вихід. В області продовжується захоплення будівель, так у Горлівці у вівторок захопили прокуратуру.

Транспортна блокада

В обласній державній адміністрації звітують про те, що ситуацію в області дестабілізує, зокрема, проблема з транспортним сполученням.

На автошляхах зростає кількість блок-постів, зокрема й від представників самопроголошеної республіки. Є проблеми з авіа та залізничним сполученням. На кілька годин припинив роботу донецький аеропорт, були скасовані всі рейси і внутрішні, й міжнародні. Проте вдень робота установи відновилась, у прес-службі заявляють, що аеропорт повністю працює. Більш складна ситуація на залізниці, неспокійно було у Дебальцевому, а це найбільший залізничний вузол області.
Транспортне сполучення з Донецьком сьогодні лихоманило
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
Детальніше про перекриті ділянки Радіо Свобода розповів прес-секретар Донецької залізниці Володимир Селіванов.

«В Дебальцевому на залізниці все в порядку. Через те, що з 2 травня закритий рух на дільниці Лозова-Слов’яньк-Дружківка, а також Форпостна-Красний Лиман, в результаті чого 14 пар пасажирських поїздів дальнього маршруту змінили маршрути слідування, дві пари поїздів дальнього прямування скасовані, як і 29 пар приміських поїздів. В напрямку Києва, західних регіонів та півдня сполучення нормальне», зазначив Селіванов.

Сепаратисти й далі захоплюють заручників

У Горлівці невідомі зі зброєю захопили заручником начальника одного з райвідділків міліції Сергія Чернишова, він поранений, цю інформацію підтвердили у МВС.

На сепаратистів вдалося обміняти заручників, яких захопили кілька днів тому – це депутат з Новогродівки Костянтин Мусейко, місцевий шахтар Олександр та голова донецької самооборони Микола Якубович. Заручники повідомили, що у приміщенні адміністрації їх били та катували. Також, невідомі намагались вчинити напад на редактора донецького інформагентства Сергія Гармаша, проте він не постраждав і вже покинув область.

Крім цього, біля військової частини у Донецьку відбувся конфлікт, туди прийшли озброєні люди, намагалися взяти штурмом цей об’єкт (там дислокуються бійці Внутрішніх військ). За словами очевидців, до них вийшов командир частини і після переговорів пообіцяв мітингарям, що Внутрішні війська не братимуть участі в АТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG