Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готовий застосувати економічні санкції до Росії – Ван Ромпей


Герман Ван Ромпей
Герман Ван Ромпей
Європейський союз готовий запровадити третю стадію санкцій, якщо не буде деескалації конфлікту в Україні. Про це сьогодні у Брюсселі заявив голова Європейської ради Герман Ван Ромпей.

«Європейська комісія продовжує приготування можливих торгівельно-економічних санкцій проти Російської Федерації», – заявив Ромпей. «Ми готові ухвалити щодо цього рішення, якщо буде необхідно», – додав голова Європейської ради.

«Уряд України здійснив низку кроків для виконання умов Женевської угоди. Натомість, за нашими оцінками, Росія своїх зобов’язань не притримується», – зауважив Ромпей.

Він зазначив, що ЄС надає і готовий далі продовжувати всебічну підтримку України.

«Ми маємо намір направити в Україну місію експертів, які проаналізують та оцінять реальні потреби держави у сфері громадянської безпеки. Рішення щодо цього буде ухвалене 12 травня на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС», – заявив він.

Під «сферою громадянської безпеки» мається на увазі допомога з боку ЄС у реформуванні українських правоохоронних органів, а в ширшому розумінні, – трансформації судової системи та прокуратури.

Наприкінці минулого місяця Європейський союз опублікував список 15 осіб, які стають мішенню нових санкцій у зв’язку з їхньою роллю в кризі України. Список, оприлюднений 29 квітня, збільшує загальну кількість людей, чиї активи заморожують, і яким не буде дозволений в’їзд на територію ЄС, до 48 осіб.
XS
SM
MD
LG