Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську скасували розважальні заходи до Дня міста


Івано-Франківськ
Івано-Франківськ
У відзначення Дня міста в Івано-Франківську, програма якого передбачала різноманітні заходи упродовж кількох днів, через події в Одесі і на сході України міська влада змушена була внести зміни. Як повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, «ніяких розважальних заходів, концертних програм не буде». Натомість відбудеться молебень за місто і за Україну.

Він також застеріг від проведення будь-яких акцій 9 травня, закликав івано-франківців не допустити провокацій. «Не дай Боже, щоб у нас створили таку картинку, а потім крутили в ЗМІ, особливо російських, що тут, у Франківську, як одні, так і другі роблять якийсь піар на солдатських могилах – ці речі неприпустимі», – сказав міський голова Івано-Франківська.

І все ж в обласному центрі Прикарпаття вирішили не відмовлятися від усіх заходів на відзначення Дня міста. 9 травня розпочнеться триденний ХІІ фестиваль «Свято ковалів», а 10-11 травня відбудуться фестиваль народних ремесел «Прикарпатський вернісаж» та ІІ міжнародний фестиваль «Кулінарна спадщина. Смак українських Карпат».

За словами начальника управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради Богдана Білика, «ці акції носять не розважальний, а швидше промоційний характер, до того ж з залученням міжнародних організацій». Приміром, Євросоюз виділяє понад 445 тисяч євро на проект «Відновлення ковальства як одного з найстаріших елементів економічного зростання», складовою частиною якого є і підтримка «Свята ковалів». Кулінарний фестиваль є продовженням спільного проекту, який виконували чотири країни, об’єднані Карпатами: Румунія, Словаччина, Угорщина і Україна.

7 травня виповнилося 352 роки з часу заснування Станіслава (нині Івано-Франківськ).
XS
SM
MD
LG