Доступність посилання

ТОП новини
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року

День Перемоги. Свято, скорбота і випробування. Liveblog online

Українці відзначають День Перемоги, вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні. У Маріуполі відбувся бій між терористами та українськими силовиками

День Перемоги стає днем скорботи не лише за тими, хто загинув 69 років тому, але й тими, хто загинув сьогодні у бою з терористами

Народний депутат Олег Ляшко повідомляє з Маріуполя на своїй сторінці у Facebook про загибель від рук терористів командира дніпропетровської бригади Сергія Демиденка, є також поранені:


«Приміщення УВС Маріуполя повністю згоріло. Снайпери убили нашого командира Дніпропетровської бригади Сергія Демиденка. Тяжко поранений командир частини Нацгвардії Сергій Савінський. Начальника маріупільської міліції Валерій Андрощука не можемо знайти, він відстрілювався до останнього. За свідченнями очевидців, терористи знущаються з тіла загиблого Демиденка, йому - вже мертвому - відрізали вуха і викололи очі. Нелюди!»

Тим часом департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації повідомляє про трьох загиблих і 25 поранених. Даних про їхню приналежність там наразі не мають.
У Донецьку напали на диригента оркестру, який перед ветеранами та іншими учасниками урочистостей з нагоди Дня Перемоги зіграв гімн України. При цьому, як видно з відео Громадського телебачення Донеччини, донеччани під час виконання гімну ставилися до нього з пошаною.
Увага медій прикута до візиту Путіна до Криму. Український МЗС висловив протест у зв'язку з цим
У Білорусі мінімізували використання «георгіївських стрічок» на День Перемоги. Експерти припускають, що таким чином там намагаються зменшити вплив проросійської «п'ятої колони».

9 травня в Дніпропетровську зустрічають з різною символікою: синьо-блакитною символікою, червоними маками, «георгіївськими стрічками». Єврейська громада міста закликала учасників урочистостей використовувати синьо-жовті символи. А ось у Черкасах молодь вшанувала пам'ять загиблих без політиків і пафосних промов, передає кореспондент Радіо Свобода.
У Черкасах маршем жалоби вшанували загиблих у Другій Світовій війні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
МЗС України розцінює візит Путіна до Криму як провокацію та порушення територіального суверенітету

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з неузгодженим з Україною візитом президента Росії Володимира Путіна до Криму.

«В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН...», – йдеться в заяві МЗС. «Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегульовувати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом», – додали у відомстві.
Громадські активісти просять усіх перехожих піти з центру Донецька, там з'явились озброєні люди

На мітинг сепаратистів у Донецьку, який розпочався о 12:00 на центральній площі, згодом прийшли кілька сотень озброєних людей. Дехто з них у камуфляжі та з автоматичною зброєю, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Громадські активісти просять усіх перехожих піти з вулиць, щоб не стати випадковою мішенню. Зокрема, таку інформацію розповсюджують через соціальні мережі, щоб убезпечити мирних громадян. При цьому, в центрі міста немає великої кількості міліції, яка могла б зупинити імовірні напади. Плани озброєних людей наразі невідомі.
Замість параду молебень

Україна відмовилася від проведення параду в столиці. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та члени уряду взяли участь у молебні в пам'ять загиблих у Другій світовій війні у Володимирському соборі в Києві.
Церква та урядовці молилися за загиблими Другої світової
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
Київ та Захід застерігала Путіна цього не робити...

Президент Росії Володимир Путін прибув до Криму, щоб відзначити 69-ту річницю перемоги у Другій світовій війні. Це перший візит Путіна на півострів, відколи Росія його анексувала. За повідомленням російських ЗМІ, Путін відвідає військовий парад у Севастополі і покладе квіти до пам’ятника Захисникам Севастополя.
У Сімферополі провели військовий парад
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00
Президент Росії Володимир Путін таки прибув до Криму на День Перемоги.
На 9 травня в Маріуполі триває бій між українськими силами та сепаратистами

У Маріуполі відбулося загоряння на першому поверсі управління МВС у Маріуполі. Про це повідомив кореспондент INSIDER з місця подій. По будівлі стріляли українські військові з бойової машини піхоти (БМП), щоб видиби терористів, які захопили перший та другий поверхи. INSIDER повідомляє про вісьмок вбитих бойовиків.
Народний депутат Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що бойовикам у Маріуполі допомагають комуністи й що українські військові блокують по периметру будівлю управління МВС. Офіційних даних щодо загиблих і поранених немає. Олег Ляшко повідомляє також про вісьмох загиблих проросійських бойовиків і про наявність поранених з-поміж українських силовиків. Також, за його словами, із будівлі напроти поліклініки в районі протистояння по українських силах стріляють російські снайпери.
Останні новини

– Очевидці та місцеві ЗМІ повідомляють про силове протистояння в Маріуполі. Українські силовики намагаються звільнити будівлю міського управління міліції Маріуполя (Донецька область), яку захопили представники так званої «Донецької народної республіки», повідомляє обласна міліція. Туди підтягують Національну гвардію. За інформацією МВС, задіяні також війська.

– Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав російську владу перестати підтримувати терористів, які вбивають мирних громадян України. Про це голова уряду заявив по закінченні молебню в пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, що відбувся у Володимирському соборі Києва, передає кореспондент Радіо Свобода. «Україна готова проводити загальнонаціональний діалог. І круглий стіл, який запланований на наступний тиждень, на середу, є ще одним свідченням того, що країні потрібна єдність...», – пояснює Арсеній Яценюк.

– Пожежні підрозділи ліквідували вогонь у кабельній шахті Київського телецентру, повідомили у прес-службі Держслужби з надзвичайних ситуацій України. За повідомленням, пожежа по вулиці Мельникова почалася 9 травня рано-вранці. За фактом події правоохоронні органи проводять розслідування. «Перший національний», «Інтер», «Мега», «К1», «К2» та кілька FM-станцій відновлюють мовлення.
У Києві міліція спільно з самообороною затримали автівку зі зброєю

Після урочистого покладання квітів у Парку Слави в Києві сотники Майдану разом із працівниками ДАІ Києва затримали автомобіль, у багажнику якого виявили автоматні магазини, бронежилет і номерні знаки. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

«Водій іномарки припаркувався у недозволеному місці, чим привернув увагу правоохоронців. При огляді у багажнику авто виявлено та вилучено велику кількість автомобільних номерних знаків, 2 автоматних магазина та бронежилет. У салоні «Шкоди» працівники міліції виявили предмет, схожий на автомат», – йдеться в повідомленні міліції.
Цьогоріч, до речі, українці почали відзначати День Перемоги 8 травня одночасно з більшістю країн антигітлерівської коаліції. У переддень 9 травня молодь збиралася для вшанування пам'яті загиблих біля Вічного вогню в Києві.

В Україні символом Дня Перемоги стає макова квітка. Емблему – стилізована червоно-чорна квітка із датою Другою світової війни 1939-1945 та написом «Ніколи більше» – розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Схожий символ використовується в європейських країнах. Утім, ця емблема символізує насамперед не перемогу, а пам'ять про загиблих на війні. День Перемоги насамперед має бути днем пам’яті полеглих та возвеличення героїзму простих солдатів, а не уславлення держави.
У той час, як Україна від військових парадів відмовилася, Росія провела масштабний військовий парад

У Москві на Красній площі сьогодні відбувся військовий парад до Дня Перемоги. У порівнянні з минулим роком кількість бойової техніки, яку демонстрували на Красній площі, збільшили – 151 одиниця, а також 69 літаків і вертольотів. Вперше в параді брали участь нові зенітні ракетні комплекси «Тор-М2У», протитанкові ракетні комплекси «Хризантема-С», а також автомобілі підвищеного захисту «Тайфун».
На Майдані боролися правнуки переможців у Другій світовій війні
На Майдані боролися правнуки переможців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
Тим часом у Донецьку прихильники ДНР намагалися зірвати мітинг на честь Дня Перемоги, повідомляє видання «Остров»


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG