Доступність посилання

ТОП новини
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року

День Перемоги. Свято, скорбота і випробування. Liveblog online

Українці відзначають День Перемоги, вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні. У Маріуполі відбувся бій між терористами та українськими силовиками

У День Перемоги в Мінську затримали знімальну групу білоруської редакції Радіо Свобода
Без коментарів, пряма мова:
Полковник Юлій Мамчур привітав українців з Днем Перемоги, закликав до єдності й відповідальності
Американський історик Тіматі Снайдер про внесок українців у Перемогу в Другій світовій антигітлерівської коаліції:

«Більшість українців, які воювали з нацистською армією, робили це в уніформі Червоної армії. У війні з вермахтом було вбито більше українців, ніж американських, британських та французьких солдатів разом узятих. У Німеччині цієї засадничої деталі не помічають, бо Червону армію хибно ототожнюють з російською армією. На цьому наполягає і сьогоднішня російська пропаганда».

Повна стаття англійською про Майдан, російську пропаганду, праві сили в Україні та в Росії.
Минулої ночі в Донецьку невідомі знищили більше 1 мільйона бюлетенів для проведення сепаратистського «референдуму». Про це з посиланням на дані групи «Інформаційний спротив» повідомляють УНН.

У повідомленні йдеться про те, що невідомі увірвалися в приміщення друкарні, яка розташована по вулиці Кірова, 201а, й знищили 800 тисяч бюлетенів, які були надруковані на замовлення сепаратистів для проведення незаконного референдуму 11 травня 2014 року.
Понад тисяча сумчан прийшли сьогодні до Меморіалу Слави, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час Другої Світової війни. З різною символікою: «георгіївськими стрічками», українськими прапорами, маками – сумчани вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.
Попри заклики про можливі провокації, понад тисячу сумчан вийшли на святковий парад
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
У п'ятницю в центрі Слов'янська поруч з трансформаторною підстанцією був поранений дванадцятирічний хлопчик. Про це повідомляє видання Славгород.

Як повідомила начальник відділу охорони здоров'я Слов'янська Олена Джим, дитину з наскрізним кульовим пораненням в грудну клітку доставили в хірургію лікарні ім. Леніна.

Місцеве видання, використовуючи лексику російських ЗМІ, припускає, що хлопчик знайшов місце, де «сховався снайпер з «Правого сектору».
Перекидування військової техніки з Росії до Криму за допомогою повітряного транспорту триває: у небі над Керченською протокою вдень 9 травня були помічені військові літаки. Як повідомляє кореспондент «Крим.Реалії», на невеликій висоті над Керченським півостровом пролетіли бомбардувальники, пізніше – вервечка винищувачів.

Російські військові літаки вперше з'явилися в небі над Кримом на початку травня, відтоді вони майже щодня пролітають над тамтешніми містами та селами.
Жителі Слов'янська організовують евакуацію родин з дітьми
Евакуація зі Слов'янська
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00
Останні новини

– У центрі Маріуполя відбулося силове протистояння між українськими силовиками та проросійськими бойовиками, які намагалися захопити будівлю міського управління міліції. Вона згоріла. Департамент охорони здоров'я Донецької ОДА повідомив про 3 загиблих та 25 поранених. МВС підтвердив загибель одного правоохоронця. Міноборони України заявило, що загиблих з їхнього боку немає. В. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про знищення в бою 20 терористів.

– Президент Росії Володимир Путін прибув до Криму для участі в урочистостях, приурочених Дню Перемоги. Він оглянув військові кораблі у Севастополі й поспостерігав за авіашоу. Це перший візит Путіна на півострів, відколи Росія його анексувала у березні цього року. Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Рассмусен назвав візит російського президента до Криму «недоречним».

– У Костянтинівці Донецької області на блокпості сепаратистів вбили православного священика отця Павла, що служив в УПЦ МП. Як повідомив головний редактор «Острова» Сергій Гармаш, отець Павел вийшов до сепаратистів на переговори.

– У Донецьку озброєні автоматами, рушницями й гранатометами сепаратисти штурмували будівлю санаторію «Шахтарські зорі», де перебували близько 120 бійців внутрішніх військ. Як повідомляють «Новости Донбасса», українські солдати здали зброю, сіли в автобус і поїхали геть.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG