Доступність посилання

ТОП новини
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк спілкується з жінкою-ветераном Другої світової війни, 9 травня 2014 року

День Перемоги. Свято, скорбота і випробування. Liveblog online

Українці відзначають День Перемоги, вшановують пам'ять загиблих у Другій світовій війні. У Маріуполі відбувся бій між терористами та українськими силовиками

Напис на полотні напроти консульства Росії в Гданську «Путін, руки геть від України»
От чим у День Перемоги займаються прихильники ДНР
Фрагмент допиту громадянина Росії, який за завданням ФСБ намагався потрапити до України, як повідомляє СБУ

Відео СБУ
Останні новини

– У центрі Маріуполя відбулося силове протистояння між українськими силовиками та проросійськими бойовиками, які намагалися захопити будівлю міського управління міліції. Вона згоріла. Департамент охорони здоров'я Донецької ОДА повідомив про 3 загиблих та 25 поранених. МВС підтвердив загибель одного правоохоронця. Міноборони України заявило, що загиблих з їхнього боку немає. В. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про знищення в бою 20 терористів.

– Президент Росії Володимир Путін прибув до Криму для участі в урочистостях, приурочених Дню Перемоги. Він оглянув військові кораблі у Севастополі й поспостерігав за авіашоу. Це перший візит Путіна на півострів, відколи Росія його анексувала у березні цього року. Генеральний секретар НАТО Андрес Фог Рассмусен назвав візит російського президента до Криму «недоречним».

– У Костянтинівці Донецької області на блокпості сепаратистів вбили православного священика отця Павла, що служив в УПЦ МП. Як повідомив головний редактор «Острова» Сергій Гармаш, отець Павел вийшов до сепаратистів на переговори.

– У Донецьку озброєні автоматами, рушницями й гранатометами сепаратисти штурмували будівлю санаторію «Шахтарські зорі», де перебували близько 120 бійців внутрішніх військ. Як повідомляють «Новости Донбасса», українські солдати здали зброю, сіли в автобус і поїхали геть.
Жителі Слов'янська організовують евакуацію родин з дітьми
Евакуація зі Слов'янська
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00
Перекидування військової техніки з Росії до Криму за допомогою повітряного транспорту триває: у небі над Керченською протокою вдень 9 травня були помічені військові літаки. Як повідомляє кореспондент «Крим.Реалії», на невеликій висоті над Керченським півостровом пролетіли бомбардувальники, пізніше – вервечка винищувачів.

Російські військові літаки вперше з'явилися в небі над Кримом на початку травня, відтоді вони майже щодня пролітають над тамтешніми містами та селами.
У п'ятницю в центрі Слов'янська поруч з трансформаторною підстанцією був поранений дванадцятирічний хлопчик. Про це повідомляє видання Славгород.

Як повідомила начальник відділу охорони здоров'я Слов'янська Олена Джим, дитину з наскрізним кульовим пораненням в грудну клітку доставили в хірургію лікарні ім. Леніна.

Місцеве видання, використовуючи лексику російських ЗМІ, припускає, що хлопчик знайшов місце, де «сховався снайпер з «Правого сектору».
Понад тисяча сумчан прийшли сьогодні до Меморіалу Слави, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час Другої Світової війни. З різною символікою: «георгіївськими стрічками», українськими прапорами, маками – сумчани вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.
Минулої ночі в Донецьку невідомі знищили більше 1 мільйона бюлетенів для проведення сепаратистського «референдуму». Про це з посиланням на дані групи «Інформаційний спротив» повідомляють УНН.

У повідомленні йдеться про те, що невідомі увірвалися в приміщення друкарні, яка розташована по вулиці Кірова, 201а, й знищили 800 тисяч бюлетенів, які були надруковані на замовлення сепаратистів для проведення незаконного референдуму 11 травня 2014 року.
Американський історик Тіматі Снайдер про внесок українців у Перемогу в Другій світовій антигітлерівської коаліції:

«Більшість українців, які воювали з нацистською армією, робили це в уніформі Червоної армії. У війні з вермахтом було вбито більше українців, ніж американських, британських та французьких солдатів разом узятих. У Німеччині цієї засадничої деталі не помічають, бо Червону армію хибно ототожнюють з російською армією. На цьому наполягає і сьогоднішня російська пропаганда».

Повна стаття англійською про Майдан, російську пропаганду, праві сили в Україні та в Росії.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG