Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: у Маріуполі знищено 20 терористів


Спалені барикади біля маріупольського відділку міліції, 9 травня 2014 року
Спалені барикади біля маріупольського відділку міліції, 9 травня 2014 року

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляє про 20 вбитих і чотирьох взятих у полон нападників на міський відділ міліції в Маріуполі.

«Близько 20 терористів знищено, 4 взято в полон. Значна частина нападників, покидавши зброю, зникла в житлових кварталах міста. Наші втрати – один убитий, 5 поранених. Уточнюються втрати в складі збройних сил. Будівля міськвідділу охоплена полум’ям», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, «група терористів, близько 60 осіб, озброєних автоматичною зброєю, скоїла напад на міськвідділ міліції. Була спроба захоплення будівлі, без будь-яких попередніх вимог. У будівлі відбувся бій, який перетворився на повномасштабне бойове зіткнення, за фактом підходу підкріплення з боку внутрішніх сил і підрозділу «Омега» Нацгвардії. В результаті бою, в якому брали участь підрозділи Нацгвардії, ЗС, спецпідрозділу МВС «Азов», значна частина угруповання терористів була знищена».


Аваков вкотре нагадує, що позиція щодо терористів зі зброєю буде незмінна і одна – вогонь на поразку.

«Для тих, хто думає по-іншому – тому діалог, дискурс, політичний компроміс. Тим, хто прийшов зі зброєю і стріляє, хто захоплює заручників, катує їх, грабує людей, прикриваючись різними гаслами, відповідь української держави буде тільки одна – знищення», – наголосив Аваков.

За його словами, підрозділи, які беруть участь в антитерористичній операції, отримали підкріплення, перекинуті з інших регіонів.

Сутички у Маріуполі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00



«Кожен вибирає сам. Ситуація стає чорно-білою. Відтінки йдуть у сторону. Іншого не дано – інакше країна перетвориться на палаючу буферну зону, де смерть стане нормою, а жити доведеться на руїнах економіки і цивільних прав», – написав міністр.

«Часу зупинити безумство все менше. Досить політиканствувати, досить юродствувати і піаритися. Час реально напружити всі сили і вийти з цього стану. Без халтури та імітації. Всіх прошу – і друзів, і ворогів. Відкладіть в сторону чвари та інтереси. Країна на кону. Робіть чесно те, що повинні. Ми сильні, ми зможемо, ми повинні!» – наголосив Аваков.

Запеклі бої у Маріуполі: 20 терористів убито
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00


Протистояння у Маріуполі триває сьогодні приблизно з 10:30, там сепаратисти спочатку захопили будівлю міського управління міліції. За словам прес-секретаря обласної міліції Ігоря Дьоміна на підмогу правоохоронцям прибула Нацгвардія та військові. За розповідями місцевих жителів, у місто увійшло кілька БТР та БМП.

За даними департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації, у ході протистояння у центрі Маріуполя троє людей загинули, ще 25 були поранені. Даних про належність убитих і поранених департамент охорони здоров’я на даний момент не має.

Пожежники оглядають будівлю МВС у Маріуполі, яку певний час утримували озброєні сепаратисти, 9 травня 2014 року
Пожежники оглядають будівлю МВС у Маріуполі, яку певний час утримували озброєні сепаратисти, 9 травня 2014 року

XS
SM
MD
LG