Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано двох російських диверсантів з інструкціями від ФСБ


Служба безпеки України отримала чергові докази безпосередньої участі спецслужб Росії в подіях, які відбуваються на сході України, повідомляє пре-центр СБУ.

«8 травня цього року при спробі незаконного перетину державного кордону України поза пунктом пропуску в Луганській області співробітниками СБУ та Державної прикордонної служби затримано двох громадян РФ, які за завданням російських спецслужб мали взяти участь у заходах екстремістського характеру», – йдеться в повідомленні.

За свідченням одного із затриманих, громадянина Росії Сергія Запланова, безпосередньо перед від’їздом до України він отримав інструктаж і завдання від співробітника ФСБ Росії, який надав сприяння у перетині державного кордону, повідомили в СБУ.

«Завданням Запланова була участь у акціях «Народного ополчення Донбасу» та збір розвідувальної інформації щодо соціально-політичної ситуації в регіоні та організацій, які діють на території Донеччини і Луганщини, з метою створення «керованої ідеологічної російської позиції» у східних областях України», – заявили в СБУ.

За повідомленням, як розповіли затримані громадяни Росії, вони входять до політичної партії Едуарда Лімонова «Другая Россия», членів якої російська сторона активно використовує для засилання на територію України в якості, так званих, «ополченців».
XS
SM
MD
LG