Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі на Куликовому полі пом'янули загиблих під час масових заворушень


В Одесі на Куликовому полі пом'янули загиблих під час масових заворушень 2 травня. Біля Будинку профспілок зібралося близько 700 осіб. Вони принесли квіти , штандарти Одеси. Після панахиди відбувся мітинг.

Під відкритим небом для тих, хто прийшли, накрили поминальні столи. Серед них були звичайні городяни, які говорили журналістам, що їм байдужі кольори символіки загиблих і висловлювалися за мир. Але були й такі, які закликали до помсти, зірвати вибори президента України, намічені на 25 травня, а також прийти 11 травня на проросійський мітинг і створити штаб, повідомляє кореспондент УНІАН. Прозвучала також пропозиція відновити на Куликовому полі наметове містечко.

Сюди також принесли різні плакати, зокрема: «Криваве 2 травня. Не пробачимо. Не забудемо» і багато з обвинуваченнями на адресу організації «Правий сектор», футбольних фанатів.

2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і українськими активістами. Від вогнепальних поранень загинуло кілька активістів.

Після цього українські активісти прийшли на Куликове поле, в табір проросійськи налаштованих громадян, і підпалили намети. У розташованому поруч Будинку профспілок, в якому перебувало багато людей, почалася пожежа.

За офіційними даними, в Одесі 2 травня до лікарень звернулися 214 осіб, з них 27 – у дуже важкому стані. Загинули 46 людей, з низ 41 людина загинула в Будинку профспілок.

У СБУ повідомили, що зіткнення і заворушення в Одесі за участі представників незаконних військових формувань координувалися з території невизнаного Придністров'я диверсійними групами з Російської Федерації. В українській спецсоужбі також заявили, що організацію заворушень шляхом нападу на мирну ходу вболівальників за єдину Україну профінансували екс-віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов та екс-міністр доходів та зборів Олександр Клименко, щодо яких з боку ЄС та США запроваджені санкції.
XS
SM
MD
LG