Доступність посилання

ТОП новини

Пашинський: посадовці-учасники «референдумів» відповідатимуть перед законом


«Референдум» під дулами автоматів сепаратистів, Донецьк, 11 травня 2014 року
«Референдум» під дулами автоматів сепаратистів, Донецьк, 11 травня 2014 року
Тимчасовий виконувач обов’язків голови адміністрації президента Сергій Пашинський заявив у неділю, що посадові особи Донецької та Луганської областей, які братимуть участь у «злочинному дійстві» з сепаратистськими «референдумами», будуть притягнуті до відповідальності згідно з законами України.

«Ми будемо в рамках законів України суворо реагувати на будь-які прояви сепаратизму та тероризму», – заявив він на брифінгу.

За словами Пашинського, які наводить прес-служба голови держави, на двох третинах Донецької і Луганської областей взагалі ніякого референдуму немає. «У деяких великих містах, які перебувають під контролем терористів на сьогоднішній день, це по суті міні-мітинги, які фіксуються роздрукованими на принтері бюлетенями», – сказав він.

Фактично ніякого референдуму там не відбувається, наголосив посадовець. «Це не більше ніж інформаційна кампанія терористів, щоб прикрити свої злочини думкою жителів Донецька і Луганська», – заявив Сергій Пашинський.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків.
XS
SM
MD
LG