Доступність посилання

ТОП новини

За зрив зарплат і пенсій на Сході відповідатимуть мери – Пашинський


Тимчасовий виконувач обов’язків голови адміністрації президента Сергій Пашинський заявив у неділю, що вся відповідальність за зрив виплат зарплат і пенсій у Донецькій і Луганській областях ляже на плечі тамтешніх керівників.

«Я попереджаю всіх мерів (Донецької та Луганської областей) про їхню персональну відповідальність за забезпечення функціонування державних інституцій України на території цих двох областей», – наводить його слова прес-служба голови держави.

За його словами, в умовах блокування органів влади на території Донецької та Луганської областей держава не зможе виконувати свої зобов’язання перед громадянами у повному обсязі.

При цьому Пашинський наголосив, що українська держава в повному обсязі виконувала всі зобов’язання перед жителями Донецької та Луганської областей. «Виплачувались пенсії, виплачувались шахтарям дотації, виплачувались зарплати лікарям. У нас немає заборгованості по казначейству перед цими двома областями», – сказав урядовець на брифінгу.

Останнім часом деякі частини Донецької й Луганської областей фактично контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка». В деяких випадках їм сприяють представники місцевої влади.
XS
SM
MD
LG