Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: Україна готова відбивати ймовірний напад Росії


Андрій Парубій, архівне фото
Андрій Парубій, архівне фото
Українські війська готові відбивати ймовірний напад Росії, заявив у неділю секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій.

«Якщо Росія визнає «референдум» і почне активні дії, я вкотре заявляю: якщо буде акт агресії, Україна захищатиме свою територію і свою державу», – сказав він в інтерв’ю британській телерадіокомпанії ВВС.

«Ми не визнаємо «референдуму» і не визнаємо, що цю політичну авантюру можна якимось чином розцінювати як законну. Ми розуміємо, що напад може статися в будь-який день, і українські війська готові відповісти на ймовірну атаку чи акт агресії з боку Росії», – повторив посадовець.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків. Натомість Росія надає цим заходам щонайширшу інформаційну і, як вважають, і фінансову й організаційну підтримку – попри те, що її президент Володимир Путін на словах закликав сепаратистів відкласти ці «референдуми».

Дехто з ватажків сепаратистів раніше заявляв, що після оголошення результатів нинішнього «референдуму» щодо «незалежності» вони мають намір наступної неділі провести й наступний «референдум», уже про вступ до складу Росії.
XS
SM
MD
LG