Доступність посилання

ТОП новини

МВС про Червоноармійськ: батальйон «Дніпро» не залишав Дніпропетровщини


Батальйон міліції спеціального призначення «Дніпро», сформований у Дніпропетровській області, не залишав території цієї області, заявили в неділю ввечері в Міністерстві внутрішніх справ.

Там заперечили повідомлення, ніби в сутичках у місті Червоноармійську Донецької області, в яких є жертви, брали участь бійці цього батальйону.

Події в місті розслідуються наразі за статтею про умисне вбивство, мовиться в повідомленні.

У Дніпропетровську тим часом заявили в неділю, що батальйон МВС «Дніпро» дійсно перебуває в Червоноармійську на Донеччині, але не брав участі в операції в місті, а тільки допомагав військовим Збройних сил в облаштуванні блок-постів.

У Червоноармійську Донецької області, за повідомленнями, не менш як одна людина, а, можливо, і дві людини загинули і ще одна поранена в неділю під час спроби нападу на українських бійців, що забезпечували антитерористичну операцію. Як видно з оприлюднених в інтернеті відеозаписів подій, силовики були змушені відстрілюватися, коли на них напала юрба цивільних, намагаючись вирвати автомати. На фотографіях також видно, що дехто з нападників був озброєний холодною зброєю. У повідомленнях про це силовиків називали «бійцями батальйону «Дніпро».

Силовики ввійшли до Червоноармійська, щоб забезпечити непроведення там незаконного «референдуму» місцевих проросійських сепаратистів. Вони взяли під охорону міську раду й міське відділення міліції, а також конфіскували принаймні частину «бюлетенів».

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагалися провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій.
XS
SM
MD
LG