Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали хочуть звернутися в міжнародний суд через «злочини проти мирного населення»


Фракція Партії регіонів не виключає свого звернення до міжнародних судів щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочин проти мирних громадян, заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

«Наша фракція нині вивчає можливість та юридичні підстави», – сказав він під час погоджувальної ради парламенту.

За словами Єфремова, у результаті військових дій, які відбуваються у низці міст на сході України, гинуть мирні люди, «а українська влада мовчить».

Також він заявив, що щодня в Слов’янську, Краматорську, Маріуполі й Красноармійську Донецької області під час антитерористичної операції гинуть люди, що є «злочином влади проти громадян України».

Лідер фракції регіоналів закликав негайно припинити військові дії й сісти за стіл переговорів із громадянами південно-східних областей.

Єфремов також закликав владу не оцінювати однозначно проведений 11 травня в Донецькій і Луганській областях «референдум».

Єфремов підкреслив, що особисто був присутній на кількох виборчих дільницях у Луганській області й побачив там надзвичайну зацікавленість громадян у питанні особливого статусу їхнього регіону.

11 травня у Донецькій і Луганській областях сепаратисти провели так званий «референдум» щодо визначення статусу регіону.

Вони стверджують, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Відповідно до українського законодавства, згадане опитування не має юридичної сили і його проведення не визнає ОБСЄ, ЄС, США та низка інших країн світу.

Українська влада «референдум» на сході України назвала фарсом. Як заявив виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, так званий «референдум» не буде мати жодних юридичних наслідків, окрім кримінальної відповідальності його організаторів.
XS
SM
MD
LG