Доступність посилання

ТОП новини

Деякі моменти «дорожньої карти» ОБСЄ потребують уточнення – МЗС


У Міністерстві закордонних справ заявляють, що згодні з дорожньою картою Організації з безпеки і співпраці в Європі щодо врегулювання ситуації в Україні, але вона потребує уточнень.

«Я не говорив би про якісь різні позиції. Ця дорожня карта зараз активно обговорюється. Ми передали свої пропозиції ще до того, як дорожню карту швейцарського головування було запропоновано всім учасникам. Частково запропоноване перекликається з тим, що пропонувала Україна, але є певні моменти в цій дорожній карті, які потребують певного уточнення, і ми принаймні хотіли б їх ще обговорити», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, дорожня карта має враховувати точку зору всіх учасників переговорів, і насамперед України.

При цьому Перебийніс заявив, що Україна вже розпочала виконання цієї дорожньої карти, запланувавши на середу проведення у Верховній Раді першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

6 травня у Відні президент Швейцарії, чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер запропонував «дорожню карту» на період до виборів 25 травня в Україні. За пропозицією голови ОБСЄ, міжнародна спільнота має підтримати проведення президентських виборів 25 травня, одночасно з ними проведення національного консультативного опитування з децентралізації, пов’язаного з широким національним діалогом, включаючи круглі столи в регіонах України, а також відновлення зобов’язань за Женевською заявою.
XS
SM
MD
LG