Доступність посилання

ТОП новини

Ющенка не запросили на круглий стіл національної єдності через зведення рахунків – Ванникова


Відсутність третього президента України Віктора Ющенка у списку запрошених на загальнонаціональний круглий стіл може свідчити про неготовність влади почути справедливу критику. Про це заявила прес-секретар політика Ірина Ванникова.

«Ініціатори поставили свої персональні політичні інтереси і зведення рахунків вище інтересу порятунку країни», – зазначила Ванникова.

«Ініціативу проведення загальнонаціонального круглого столу в поточній надзвичайній політичній ситуації можна тільки вітати як єдиний дієвий демократичний механізм її вирішення. Однак, дивує, що в коло запрошених рішенням в. о. президента України та голови Верховної Ради Олександра Турчинова не включили третього резидента України Віктора Ющенка», – сказала речниця Ющенка.

Сьогодні, 14 травня, у Верховній Раді відбудеться перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності. За даними прес-служби парламенту, до участі в його роботі запрошені президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма. Участь у заході візьмуть прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та члени уряду, народні депутати, кандидати в президенти України, голови обласних адміністрацій та обласних рад, представники органів місцевого самоврядування, науковці, представники релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських та міжнародних організацій, громадські діячі.

Метою діалогу є формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем.
XS
SM
MD
LG