Доступність посилання

ТОП новини

Родині загиблого в Маріуполі строковика з Прикарпаття виплатять 100 тисяч гривень


Родині 21-річного військовослужбовця строкової служби Богдана Шлемкевича з Верховинського району Івано-Франківської області, який загинув під час антитерористичної операції в Маріуполі на Донечиині, і якого вчора поховали у рідному селі Білоберізка, нададуть 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомили в обласній держадміністрації.

Таке рішення було ухвалене у вівторок на черговому засіданні ради оборони Івано-Франківської області. Кошти будуть виділені зі спеціального фонду.

Ініціатива надання такої допомоги належить голові ОДА Андрію Троценку. За його словами, «дії українських військовослужбовців під час виконання завдань за призначенням на Сході України є прикладом мужності, патріотизму та вірного служіння своїй державі», а родини таких героїв потрібно підтримати.

В похоронах Богдана Шлемкевича взяли участь голова ОДА Андрій Троценко та голова обласної ради Василь Скрипничук, однополчани, земляки.

12-13 травня оголошені днями жалоби на території Верховинського району.

9 травня під час антитерористичної операції в Маріуполі було вбито близько 20 терористів, чотирьох узято в полон. Втрати були і серед силовиків. В Донецькій ОДА повідомили про 7 загиблих у Маріуполі і 39 поранених.
XS
SM
MD
LG