Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ попрощався із загиблим від рук сепаратистів земляком-військовим


Дніпропетровськ попрощався з загиблим від рук сепаратистів земляком-військовим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00
Сотні жителів Дніпропетровська взяли участь у церемонії прощання із земляком, загиблим у Маріуполі, бійцем батальйону територіальної оборони Олегом Ейсмантом.

До театру імені Шевченка, де відбувалась жалобна церемонія, люди прийшли з квітами та вінками. Участь у заході взяли рідні та близькі загиблого, керівництво облдержадміністрації, представники військових підрозділів, а також міст і районів регіону.

Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання й Державним гімном України у виконанні військового оркестру. Труну з тілом загиблого проводжали скандуванням «Герої не вмирають!».

Як розповіли товариші загиблого, Олег Ейсмант був цивільною людиною: довгий час він працював водієм тролейбуса, в останні роки – займався будівництвом. До батальйону територіальної оборони пішов добровольцем. Загиблий лише кілька днів не дожив до свого 40-річчя. У нього залишились дружина і дочка.

За словами заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослава Олійника, витрати на поховання загиблого та підтримку його родини взяла на себе облдержадміністрація.

Водночас Святослав Олійник повідомив, що тіло другого дніпропетровця, загиблого в бою з сепаратистами в Маріуполі 9 травня, досі неупізнане.

30 квітня у Дніпропетровську, біля облдержадміністрації, презентували новостворену стіну пам’яті Героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили зусиллями громади. Цими вихідними стіну Героїв Небесної сотні доповнили фотографіями двох земляків, загиблих від куль терористів у Маріуполі 9 травня, – заступника командира батальйону територіальної оборони Дніпропетровської області Сергія Демиденка та солдата батальйону Олега Ейсманта.
XS
SM
MD
LG