Доступність посилання

ТОП новини

Євромайданівці вимагають відповідальності силовиків, які «сприяли диверсантам»


Громадські активісти пікетували Генеральну прокуратуру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Громадські активісти пікетували Генеральну прокуратуру

Притягнення до відповідальності керівників силових відомств, які «сприяли російським диверсантам та терористам», вимагають активісти Громадського сектору Євромайдану. Із такою вимогою вони пікетували Генеральну прокуратуру.

Активісти передали генпрокурору звернення з вимогою порушити кримінальні справи проти екс-голови СБУ у Луганській області та колишнього керівника МВС в Одеській області.

«Начальник УСБУ у Луганській області Олександр Петрулевич передавав зброю, майно та секретну інформацію особам, які вчинили напад на будівлю УСБУ 6 квітня. Натомість злочинна бездіяльність колишнього керівника УМВС в Одеській області Петра Луцюка призвела до збройних нападів диверсантів на мирну ходу українських патріотів 2 травня в Одесі. Як наслідок – спровоковані заворушення переросли у збройні сутички, які завершились загибеллю людей», – йдеться у заяві активістів.

За словами Павла Подобєда, активіста Громадського сектору Євромайдану, прокуратура досі не відкрила кримінального провадження проти жодного офіцера, який сприяв тероризму та сепаратизму.

Тим часом, за повідомленням прес-служби Генпрокуратури, ГПУ завершила службову перевірку щодо заступника генерального прокурора Миколи Банчука і прокурора Одеської області Ігоря Боршуляка щодо їхніх дій під час проведення масових акцій 2 травня в Одесі.

За результатами перевірки управління внутрішньої безпеки ГПУ дійшло висновку, що «Банчук і Боршуляк діяли у межах своїх службових повноважень, відповідно до чинного законодавства, і будь-яких порушень не допустили». Відтак, вони і надалі виконуватимуть свої обов’язки.

При цьому у Генпрокуратурі зауважили, що щодо дій міліції під час сутичок в Одесі триває досудове розслідування.
XS
SM
MD
LG