Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пройде тест на зраду (огляд преси)


Київ – Антитерористична операція на Донбасі триває вже рівно місяць. Однак віз і нині там, переконує газета «Україна молода». Терористи не лише прикриваються від сил антитерору місцевим населенням, а й влаштовують підступні засідки. В одну з таких українські десантники потрапили позавчора під Краматорськом: в бою загинули семеро бійців, восьмеро отримали поранення та контузії. Утім, експерт видання наголошує не лише на підлості бойовиків, а й на помилках командування. Чому в районі Антитерористичної операції не вживають «абеткові» заходи щодо бойового забезпечення військ? Куди поділася розвідка і похідна охорона? Більше з аналізом ситуації на Сході видання знайомить в статті «На армію сподівайся».

Зірвати президентські вибори в Україні для Росії буде значно важче за двох умов. Перша – якщо Порошенка оберуть президентом 25 травня. Друга – якщо з виборів зніметься Тимошенко. Адже, згідно із соцдослідженнями, перемогти у другому турі вона не може навіть теоретично. Відтак, залишатися у перегонах – це грати на руку Кремлю. Йому продовження виборчої кампанії конче необхідне. Адже тоді у Росії з’являються додаткові три тижні на ескалацію конфлікту в Україні. Отже, якщо Тимошенко вирішить продовжувати вибори після поразки в першому турі – це буде прямим доказом її роботи на Путіна. По суті, засвідчить її зраду. Про це наголошує тижневик «Країна» у статті «Тимошенко пройде тест на зраду».

Незабаром виповниться рівно три місяці, як затвердили новий склад Кабміну. Спочатку його називали «урядом національної довіри», а незабаром сам прем'єрАрсеній Яценюк охрестив його «урядом камікадзе» і відразу попередив: хапати зірки з неба не вийде. З перших днів новопризначені міністри вели жорстку політику: заморозили підвищення мінімальних зарплат і пенсій, ухваливши закон про запобігання фінансової катастрофи, і підвищили «комуналку» для народу. Спільно з політологами та економістами, журналісти газети «Сегодня» виділила 10 ключових рішень Кабміну за три місяці і оцінили їх вплив на життя в країні. Серед них – отримання кредиту МВФ, початок процедури розпродажу автопарку чиновників, втрата Криму і зниження курсу гривні. Заголовок публікації – «Кабміну три місяці: здобутки і втрати».

«Газпром» перевів Україну на передоплату, погрожуючи зупинити поставки газу у разі невиконання поставленої умови. У такому випадку російський монополіст вдруге після 2009 року підставить, насамперед, Донбас, позаяк український уряд не зможе «перебудувати» газотранспортну систему до 2 червня. Чи розуміють це так звані «самостійники»? І те, що нав’язувані Україні фантасмагоричні ціни на газ за усі ці роки викачали на користь Росії сотні мільярдів доларів? Розповідаючи про цю ситуацію дописувач газети «Голос України» зауважує, що у Кремлі дуже добре усвідомлюють, що природний газ для промислових регіонів України – це гарантія робочих місць, без яких вони перетворюються на вогнища соціальних протестів, хаосу і безладдя. Але питання у тому, чи це усвідомлюють на Донбасі? – цікавиться дописувач у матеріалі «Іронія долі, або з нелегким газом».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG