Доступність посилання

ТОП новини

У дніпропетровському штабі кажуть, що сприйняли кореспондентку Крим.Реалії за «провокатора»


У штабі національного захисту Дніпропетровської області заявляють, що ніхто із співробітників не нападав на кримську журналістку, кореспондентку видання Крим.Реаліі Світлану Єрещенко.

Як розповіли Радіо Свобода працівники штабу у середу ввечері, Світлана Єрещенко звернулась до штабу не як журналістка, а як переселенка з Криму ще 28 квітня: вона просила допомоги у перереєстрації свого приватного підприємства та у розблокуванні пластикової картки «ПриватБанку». Як поінформували у штабі, допомога щодо перереєстрації приватного підприємства їй була надана, почали вирішувати і проблему з банківською карткою.

За словами співробітників, у середу, коли Світлана Єрещенко знову прийшла до штабу, вона сказала, що допомагатиме волонтерці, яка займається проблемами кримчан-переселенців, і отримала завдання. Коли співробітниця штабу на деякий час залишила кімнату, Єрещенко дістала фотоапарат і почала вести зйомку приміщення та документів.

У штабі запевняють, що Єрещенко не представилась журналісткою і не показала посвідчення преси, відтак співробітник штабу вилучив у неї фотоапарат і повернув його власниці, видаливши кадри, відзняті в штабі.

У штабі заявляють: з міркувань безпеки фото- і відеозйомка в приміщенні штабу обмежена.

Керівник прес-служби штабу національного захисту, Катерина Леонова, яка була свідком ситуації, коментує конфлікт так: «В адміністративних будівлях заборонено проводити фото- чи відеозйомку без офіційного запрошення з боку керівництва. Навіть ЗМІ попереджають про свій візит за 10-30 хвилин, якщо відбувається важлива зустріч чи подія. Я бачила цю жінку декілька раз у штабі, і вона не привертала до себе ніякої уваги ні поведінкою, ні словами. Сьогодні вона повела себе не як професійний журналіст, а як справжній провокатор».

Як повідомляло Радіо Свобода, у середу кореспондентка видання Крим.Реаліі Світлана Єрещенко прибула до Дніпропетровська, щоб ознайомитися з діяльністю штабу з розміщення кримчан і перевірити на власному досвіді, як і куди їх розселяють.

За словами Єрещенко, коли вона прийшла до штабу допомоги кримчанам, там вона виявила кілька пакетів з сухими пайками, які лежали на столі. Журналістка сфотографувала їх. Це помітив невідомий чоловік, який був у сусідньому кабінеті. Він вийшов і накинувся на журналістку, заявивши, що вона не має права вести зйомку у приміщенні штабу та порушує його права. Він представився заступником начальника штабу, однак прізвища свого не назвав. Чоловік силою відібрав фотоапарат у журналістки і забрав його з собою до кабінету, а після цього викликав міліцію.
XS
SM
MD
LG