Доступність посилання

ТОП новини

Заступник голови ДСНС вимагав у підприємця мільйон гривень – СБУ


Заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій вимагав від приватного підприємця мільйон гривень і отримав п’яту частину цієї суми, повідомляє Служба безпеки України.

«Встановлено, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин «Ч», у приміщенні службового кабінету заступника голови ДСНС «Н» передав чиновнику неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьк», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, частина хабара у розмірі близько 200 тисяч гривень була схована в портфелі під особистим столом чиновника у його службовому кабінеті. Решту суми підприємець повинен був передати найближчим часом.

За матеріалами СБУ Дарницька військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Тривають слідчі дії.
XS
SM
MD
LG