Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пропонує провести референдум щодо держустрою, членства в НАТО і ЄС


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Лідер «Батьківщини», екс-прем’єр України Юлія Тимошенко виступає з ініціативою провести референдум у день виборів президента і винести на нього питання про державний устрій, а також про можливе приєднання до Євросоюзу і НАТО.

«Сьогодні на сході та півдні України люди живуть з ідеєю референдуму. Я хотіла б запропонувати і народу України, і політикуму винести кілька питань на референдум, і провести його було б дуже добре під час президентських виборів», – сказала вона на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій у Києві.

За словами Тимошенко, необхідно чітко визначитися із зовнішньополітичною стратегією України. «Якщо це Євросоюз, то треба ставити на порядок денний питання членства в ЄС, тому що треба визначатися», – наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» також пропонує запитати в українського народу на референдумі, чи підтримує він унітарну країну із посиленням при цьому місцевого самоврядування.

«Третє запитання, яке, на мій погляд, настав час поставити, – це як українці бачать шлях до захисту наших кордонів, зокрема, силою зброї. Підтримують українці вступ до НАТО чи підтримують позаблоковий статус», – пропонує Тимошенко.

Раніше уряд пропонував провести у день виборів президента 25 травня ще й загальнонаціональне опитування щодо єдності країни, територіальної цілісності й децентралізації влади. Урядовий законопроект про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня був зареєстрований на сайті Верховної Ради. Але депутати не підтримали такої ідеї.
XS
SM
MD
LG