Доступність посилання

ТОП новини

Українська армія бере під контроль виборчкоми на Луганщині – КВУ


Українська армія бере під контроль приміщення виборчих комісій у Луганській області. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

«Сьогодні військовий підрозділ взяв під контроль будівлю у Біловодську, де розташовано окружну виборчу комісію ТВО №114, спостерігачі КВУ випадково стали свідками цього. Військові у камуфляжі і касках прибули на вантажівці, місцеві, яких до будівлі не допускають автоматники, чомусь сплутали їх із російськими солдатами. Проте голова ОВК Володимир Несмеянов повідомив нам, що будівлю взяли під контроль українські військові», – написав у четвер Черненко.

Якщо Москва перешкоджатиме проведенню президентських виборів в Україні, Захід обіцяє запровадити проти неї секторальні санкції. Державний секретар США Джон Керрі виклав деякі пропозиції американського бачення чергових санкцій проти Росії міністрам закордонних справ країн ЄС у четвер. Ці санкції можуть стосуватися великих секторів російської економіки, включно із газовим та вугільним.

Європейський союз, як і Сполучені Штати Америки й країни «Групи семи», заявляли, що до вже запроваджених проти Росії двох етапів санкцій через її дії проти України додадуть третій етап – санкції проти цілих секторів російської економіки, – якщо Москва далі зриватиме президентські вибори в Україні чи піде на пряме вторгнення на материкову частину України.

Захід заявляє про важливість проведення президентських виборів в Україні і висловлює свою підтримку. Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що нинішнє протистояння на сході України, унеможливлює проведення чесних і прозорих виборів.
XS
SM
MD
LG