Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську теж вимагають захистити права валютних позичальників


У Дніпропетровську люди, які сплачують валютні кредити в банках, вимагають від Національного банку України захистити їхні права, вплинувши на умови повернення позик. У четвер десятки позичальників пікетували будівлю управління Національного банку України у Дніпропетровській області.

За словами учасників протесту, через значне здешевлення гривні позичальники не в змозі гасити свої кредити, взяті в іноземній валюті. Як розповідали люди, ті, хто взяв кредит в доларах США у 2006-2008 роках наразі у скруті: долар, який коштував на момент укладання угоди про позику близько 5 гривень, подорожчав більш ніж удвічі – до 12 гривень.

У зверненні до Нацбанку і уряду мітингувальники висловили свої вимоги – переведення валютних кредитів у гривневі за курсом НБУ (на дату підписання кредитного договору), запровадження мораторію на відчуження банками заставного майна позичальників та повне скасування всіх штрафних санкцій.

Крім того, вони вимагали запровадити лояльну для позичальників програму реструктуризації боргів.

Заступник начальника відділення НБУ в Дніпропетровській області Олена Рогожа заявила, що НБУ тримає ситуацію на контролі – вже розробили законопроект, що передбачає перерахунок валютних кредитів за курсом, що склався на 1 січня 2014 року (7,99 гривень за 1 долар США) з наступним погашенням у гривнях.

Як повідомляло Радіо Свобода, кілька сотень людей, які мають валютні кредити пікетували сьогодні приміщення НБУ у Києві, вимагаючи захисту від «свавілля банків». Вимоги такі ж, як і у мешканців Дніпропетровська.
Позичальники кредитів пікетували НБУ через свавілля банків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00
XS
SM
MD
LG