Доступність посилання

ТОП новини

«Афери» Курченка обійшлися країні в 26 мільярдів гривень за минулий рік – Аваков


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Правоохоронці завершили перший етап розслідування щодо діяльності компаній, що належать бізнесмену Сергію Курченку, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Я їм (у розмові з місцевими жителями Сватова Луганської області – ред.) розповів схему афери Курченка з нафтопродуктами, що обійшлася країні в 26 мільярдів гривень тільки за минулий рік із фальшивим реекспортом; фальшивими накладними; морськими танкерами, що перевозять повітря; покровителями від влади», – написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, офіційно цю інформацію в Києві ще не оголошували. «Вам першим публічно розповів. У Києві ще не оголошували. Тільки закінчили перший етап розслідування», – сказав Аваков.

За фактами діяльності групи СЄПЕК, очолюваної донедавна наймолодшим українським мільярдером Сергієм Курченком, порушено 11 кримінальних справ. За даними МВС, Курченко привласнив близько 7 мільярдів гривень бюджетних коштів. Він також фігурує у списку з 18 громадян, рахунки яких підлягають блокуванню у країнах ЄС. Сам бізнесмен називав європейські санкції безпідставними і заявляв, що у відмиванні коштів його звинувачують конкуренти.

Курченко оголошений у міжанродний розшук.
XS
SM
MD
LG