Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Донецька і Луганська «народні республіки» – це терористичні організації


Генеральна прокуратура кваліфікує самопроголошені «народні республіки» на Донеччині і Луганщині, як терористичні організації. Про це заявив заступник генпрокурора Микола Голомша.

«Ми констатуємо, і підтверджуємо слова міністра юстиції про те, що дві так звані «народні республіки» у Донецькій та Луганській областях – це дві терористичні організації, які мають чітку ієрархію, канали фінансування та постачання зброї. Мета створення цих організацій у цілеспрямованому застосуванні насильства, захопленні заручників, вчиненні диверсій, вбивств та залякуванні громадян. Так звані народні губернатори заявляли, що вони діють в інтересах захисту населення цих областей. Проте їхні дії свідчать про зовсім інше. Ми маємо факти переслідування мирних мешканців Сходу України», – наголошує Голомша.

ГПУ спільно з СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної організації) за фактами злочинної спрямованості дій представників так званих Донецької та Луганської «народних республік», повідомив Микола Голомша.

За словами Голомші, за час протистояння у Донецькій області загинуло 49 людей, а у Одеській – 48.
XS
SM
MD
LG