Доступність посилання

ТОП новини

Територія навколо Слов’янська під контролем військових – Міноборони


У перебігу проведення антитерористичної операції військовослужбовці Збройних сил України продовжують повністю контролювати ситуацію навколо Слов’янська. Населений пункт з усіх боків по периметру оточений блокпостами. Про це повідомили в суботу у прес-службі Міноборони.

«У місті захопленими залишаються кілька адміністративних будівель. Зокрема, міської ради, міськвідділів МВС та СБУ, міського суду, представництва «Укртелекому» та центрального відділення поштового зв’язку. У місті залишається 27 барикад та «блокпостів» сепаратистів», – йдеться в повідомленні.

«Бойовики продовжують використовувати тактику терористичних угруповань – облаштовують вогневі точки у помешканнях місцевих жителів, намагаючись спровокувати учасників антитерористичної операції на зустрічну стрільбу, що може призвести до жертв серед цивільного населення», – зауважили в Міноборони.

Військові вказують на те, що сепаратисти активізували пропагандистську роботу серед місцевого населення, спрямовану на дискредитацію учасників антитерористичної операції. Зокрема, розповсюджується інформація про наступальні настрої так званих «ополченців», деморалізацію української армії тощо.

Активна фаза антитерористичної операції у Слов'янську розпочалася 2 травня. Відтоді українські силовики спільно з військовослужбовцями і Національною гвардією ведуть боротьбу з озброєними особами, які своїми діями дестабілізують ситуацію в регіоні і закликають до повалення державного ладу в країні.
XS
SM
MD
LG