Доступність посилання

ТОП новини

Децентралізація вже не врятує ситуацію на Сході – голова Луганської облради


Другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності у Харкові, 17 травня 2014 року
Другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності у Харкові, 17 травня 2014 року
Децентралізація вже не вирішить ситуацію у східних регіонах України, потрібна федералізація. Про це під час круглого столу національної єдності у Харкові заявив голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

«Сьогодні вже децентралізація влади не зможе вирішити питання і заспокоїти людей. Необхідно, на мій погляд, рішуче, зрозуміло і чітко оголосити про те, що Україна має стати федеративною державою або хоча б цей статус мають отримати Луганська і Донецька області», – сказав Голенко.

Голова Луганської обласної ради закликав учасників круглого столу не нехтувати проведеним у Луганській області референдумом.

«Люди справді масово йшли на цей референдум і люди справді проголосували так, як оголошено. Це був протест навіть не за ту формулу, яка була в бюлетенях. Люди протестували, вони не хочуть жити в такій країні, якою вона стала сьогодні, де жителів південного Сходу, а саме Донецької та Луганської областей, не поважають, не вважають за потрібне прислухатися до їхньої думки», – сказав Голенко.

«Поки ще є можливість зберегти країну. Необхідно припинити антитерористичну операцію проти власного народу, зупинити військові дії», – сказав голова Луганської обласної ради.

Раніше під час круглого столу у Харкові прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада готова до децентралізації і розширення повноважень регіонів.
XS
SM
MD
LG