Доступність посилання

ТОП новини

У Краматорську захопили об’єкт ГТС, газопостачання Донбасу під загрозою − «Укртрансгаз»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Невідомі у військовій формі і з вогнепальною зброєю із застосуванням сили сьогодні близько 14.00 захопили адміністративну будівлю краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів «Донбастрансгаз», повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

За її даними, близько 50 осіб, які незаконно проникли на територію об'єкта, відмовилися проводити переговори та добровільно залишили територію об'єкта, від функціонування якого залежать поставки природного газу в регіоні на такі великі промислові об'єкти державного значення як заводи важкого машинобудування та металургійної промисловості, зокрема, Новокраматорський машинобудівний завод. Крім того, під загрозою перебуває газопостачання низки енергогенеруючих об'єктів, зокрема Вуглегірської ТЕС.

«Такі незаконні дії на об'єктах ГТС ПАТ «Укртрансгаз» можуть призвести до зриву надійного газопостачання регіону, а так само до незворотних техногенних наслідків. Незаконні дії третіх осіб на об'єктах ГТС можуть призвести до зриву енергобезпеки регіону», − наголошується в повідомленні.

«Укртрансгаз» також закликав владу посилити охорону об'єктів газотранспортної системи в усій країні для гарантування безпеки її безперебійної роботи .
XS
SM
MD
LG