Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному тривають протести проти призначеного начальника міліції


Озброєних людей «попросили» з рівненського мітингу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Озброєних людей «попросили» з рівненського мітингу

У Рівному в неділю тривали протести проти вже призначеного начальника міліції Миколи Щирука. На центральному майдані обласного центру зібралися прихильники і супротивники Щирука.

Прихильники прибули на майдан організовано автобусами. На початку мітингу в натовпі з’явилися озброєні палицями та арматурою люди в камуфляжі, яких Щирук назвав столичними євромайданівцями. Прихильники Щирука перешкоджали журналістам їх знімати. Рівненські мітингувальники змусили міліцію відтіснити непроханих гостей із території Майдану.

Висловитися самому Миколі Щируку та депутатові-батьківщинівцю Миколі Кучеруку рівняни не дали, закрикуючи їх вигуками «Ганьба!». Журналістам народний депутат пояснив, що кандидатуру Щирука підтримали шість народних депутатів Рівненщини.

Представники люстраційного комітету Рівненщини зі сцени розповіли, що міністерська комісія обрала кандидатуру, яка не набрала достатньої кількості голосів під час засідання комітету. Водночас три особи, які також брали участь в оголошеному міністерством конкурсі, пройшли люстрацію успішно.

Як повідомляло Радіо Свобода, наприкінці минулого тижня група громадських активістів заблокувала автотрасу Київ – Чоп, протестуючи проти призначення Миколи Щирука очільником рівненської міліції.

На мітингу також виступили звичайні рівняни, які закликали обидві сторони до порозуміння й наголошували, що понад усе сьогодні українцям потрібна єдність.
XS
SM
MD
LG