Доступність посилання

ТОП новини

Луганські сепаратисти просять ООН визнати їхню «незалежність»


Так звана «Луганська Народна Республіка», яку в Україні визнали терористичною організацією, звернулася до Організації Об’єднаних Націй з проханням визнати незалежність самопроголошеної держави. За інформацією прес-служби так званої «Об’єднаної армії південного сходу», звернення написано на ім’я генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

«Вам відомо що у лютому нинішнього року в Україні за потурання законодавчої, виконавчої та судової влади незаконними воєнізованими формуваннями здійснено державний переворот. У центрі сучасної Європи сьогодні відбуваються варварські вбивства, репресії та переслідування людей за політичними мотивами. Нас позбавляють права розмовляти російською мовою і можливості отримувати достовірну інформацію про події», – мовиться у зверненні сепаратистів.

11 травня сепаратисти у Донецькій і Луганській областях провели так звані «референдуми» щодо самовизначення і заявили, що переважна більшість мешканців регіонів підтримали «незалежність». Захід і Україна називають ці «референдуми» незаконними.

Генеральна прокуратура України кваліфікує самопроголошені «народні республіки» на Донеччині і Луганщині, як терористичні організації.
XS
SM
MD
LG