Доступність посилання

ТОП новини

Метою затриманих російських журналістів був супровід терористів – СБУ


Слідчі Служби безпеки України працюють із затриманими двома представниками російського телеканалу LifeNews, які вже зізналися в тому, що на території України провадили не журналістську діяльність, повідомили в СБУ.

«Їх опитали наші слідчі. Вони зізналися в тому, що в’їхали на територію України не як журналісти, вони приїхали без посвідчень, а на кордоні сказали, що мета візиту – відвідування якогось концерту», – розповіла керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, коментуючи інформацію щодо затримання співробітників LifeNews.

За її словами, справжня їхня мета була «супроводжувати терористів та висвітлювати їхню незаконну діяльність».

«Вони це все визнають, вони підписали всі матеріали слідства. Поки що їх затримано, нині з ними працює слідчий», – додала Остапенко.

18 травня видання LifeNews повідомило, що поблизу Краматорська на Донеччині затримали журналістів Марата Сайченка і Олега Сидякіна.

За даними Міноборони України, українські військові в ході спецоперації затримали групу бойовиків, які готувалися обстріляти військовий аеродром у Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу, і осіб, що назвалися російськими журналістами, які знімали дії бойовиків.
XS
SM
MD
LG