Доступність посилання

ТОП новини

Міліція в Дніпропетровську розслідує побиття студентки через українську мову


Оголошення про розшук невідомого, який побив дівчину
Оголошення про розшук невідомого, який побив дівчину
У Дніпропетровську міліція розпочала кримінальне провадження за фактом побиття перехожим дівчини за те, що вона говорила українською мовою. Про це Радіо Свобода повідомили сьогодні в міському відділі міліції.

Як зазначила речник відомства Ганна Старчевська, провадження розпочали за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України – умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. Невідомому загрожує покарання – до одного року у вигляді виправних робіт. Ознак дискримінації за національною ознакою в інциденті правоохоронці не вбачають.

18-річна дніпропетровська студентка Олена, яка побоюється називати своє прізвище, заявила про побиття на вулиці невідомим через українську мову. За її словами, чоловік напав на неї, коли почув, що вона говорить українською мовою по телефону.

Як заявила студентка, спочатку чоловік сипав образами, називаючи її «бандерівкою», а потім став бити ногами. Ніхто з перехожих, які були свідками ситуації, не допоміг дівчині. Інцидент стався ще 8 травня, однак розповісти громадськості про нього дівчина наважилась тільки зараз.

За фактом побиття потерпіла написала заяву до міліції. Її друзі наразі самотужки намагаються знайти кривдника, розвісивши по місту оголошення з проханням допомогти й описом невідомого чоловіка. Крім того, за їхніми словами, є відео з камер зовнішнього спостереження, яке допоможе встановити свідків події та її винуватця.

За інформацією міліції, досі в Дніпропетровську не траплялось схожих інцидентів.
XS
SM
MD
LG