Доступність посилання

ТОП новини

В Україні мають оголосити конкурс на міліціонерів – Соболєв


Усі кадри в органах української влади повинні бути підібрані через конкурси. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив голова люстраційного комітету Єгор Соболєв.

«Ми пропонуємо ухвалити закон про люстрацію. Всі органи влади, включаючи міліцію, повинні бути підібрані наново через відкриті кадрові конкурси. Ми повинні оголосити величезний кадровий конкурс на створення нової міліції. Причому не тільки шукати нових людей, а й змінювати функції міліції», – сказав Соболєв.

Великий відкритий конкурс з підбору нових кадрів для органів влади передусім матиме на меті пошук нових людей, наголошує Соболєв. За його словами, при проведенні кадрового конкурсу досвід роботи у державній службі повинен бути негативним фактором.

«Ми повинні до такої людини ставитися з більшою скрупульозністю. Ми повинні перевіряти, тому що, наприклад, в міліції є люди, які не беруть участь в схемах і живуть на одну зарплату. Їхній досвід дуже важливий. Ми повинні їх знайти, ми не повинні закривати двері перед усіма, хто пройшов державну службу. Але, у першу чергу, потрібно шукати нових людей», – заявив Соболєв.

Єгор Соболєв каже, що наразі є пропозиція створити муніципальну міліцію з функцією підтримки громадської безпеки та державну поліцію, яка займатиметься слідчими діями. Він зазначає, що зарплата працівників останньої має бути «дуже високою», щоб «вони займалися ефективно розслідуванням тяжких та особливо тяжких злочинів».
XS
SM
MD
LG