Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: бойовики напали на блокпост і колону техніки, є загиблі


Поблизу міста Волноваха на Донеччині бойовики із засідки відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів і мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин Збройних сил України. Про це повідомляє Міністерство оборони, уточнюючи, що напад стався минулої ночі.

За даними відомства, є загиблі і поранені, однак скільки саме не уточнюють.

Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту, заявили в Міноборони.

Ще один український військовослужбовець загинув і двоє були поранені внаслідок обстрілу колони військової техніки, яка здійснювала передислокацію і активних дій не вела, поблизу міста Рубіжне, Луганської області, повідомили у відомстві.

«У цьому випадку терористи вдалися до звичної для них тактики: один із мостів на шляху військових було заблоковано цивільними провокаторами, з-за спин яких терористи відкрили вогонь по українських військовослужбовцях», – поінформували в Міноборони.

Даних про втрати іншої сторони у відомстві не наводять.

Раніше про бої учасників антитерористичної операції з озброєними групами поблизу Рубіжного на Луганщині і Волновахи на Донеччині повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його даними, поблизу Волновахи загинули восьмеро українських силовиків, поранені 18.

Даних про втрати іншої сторони Тимчук також не наводить.
XS
SM
MD
LG