Доступність посилання

ТОП новини

Cпокій на виборах обіцяють охороняти громадські організації


Лідери й активісти громадських рухів «Автомайдан» і «Громадські варти» сьогодні повідомили, що планують встановити контроль за виборчим процесом на дільницях у Києві, а також в Луганській й Донецькій областях.

За словами автомайданцівця Сергія Пояркова, зараз надзвичайно важливо забезпечити громадський контроль за виборами саме на сході країни і переконатися, що виборчий процес там дійсно відбудеться.

«В умовах, коли в Луганську, Донецьку так багато військової техніки, дуже багато людей будуть боятися йти на дільниці. До того ж, може бути надто багато охочих провокувати бійки. Тож головна наша місія там – це спостереження й фіксація фактів», – заявив Поярков.

Наразі активісти Автомайдану вже перебувають у Луганській та Донецькій областях.

Олексій Герман, лідер «Громадських варт» у Києві, обіцяє забезпечити присутність активістів на виборчих дільницях у більшості районів Києва.

«Ми вирішили сконсолідувати наші зусилля не лише на охороні громадського порядку, а й максимально зосередити увагу на якості й чесності проведення цих виборів. На сьогодні сформовані групи швидкого реагування, які будуть патрулювати райони, вже обрані спостерігачі», – повідомляє він.

Громадські організації «Автомайдан» і «Громадські варти» виникли як волонтерський рух наприкінці листопада, під час подій Євромайдану.
XS
SM
MD
LG