Доступність посилання

ТОП новини

Українське іномовлення запрацює на базі каналу Нацбанку – Сюмар


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар
В Україні буде створено концерн іномовлення, який здійснюватиме трансляцію для закордонної аудиторії. Про це Радіо Свобода повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар.

За словами Сюмар, концерн іномовлення буде створений на базі трьох державних телеканалів, серед яких і канал БТБ, що був створений як канал мовлення Національного банку України.

«Є три телеканали, які ми хочемо об’єднати в рамках цього концерну. Мова йде про УТР, той канал іномовлення, який є, але який необхідно серйозно модернізувати, канал БТБ, який, очевидно, не потрібний Національному банку, який має серйозну технічну базу, завдяки якій можна буде модернізувати УТР, а також Перший Ukraine», – розповідає Сюмар.

Також вона зазначила, що ключовим завданням концерну іномовлення буде показати закордону, особливо країнам СНД, українські цінності і те, чим саме Україна відрізняється в цьому плані від Росії.

За словами Сюмар, канали іномовлення транслюватимуться закордоном та на території тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим, але на материковій Україні мовлення не відбуватиметься.
XS
SM
MD
LG