Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ вивчає діяльність екс-міністрів оборони


Генпрокуратура вивчає діяльність екс-міністрів оборони. За інформацією начальника головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері ГПУ Петра Візнюка, кримінальне провадження розпочате за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість.

Рішення, які ухвалювали колишні міністри оборони, серед яких Павло Лебедєв, Дмитро Саламатін, Анатолій Гриценко та інші, а також начальники Генштабу, стали об’єктом слідства, оскільки «призвели Збройні сили України до стану неналежної бойової готовності», каже Візнюк.

«Дії кожного міністра оборони, кожного начальника Генштабу будуть досліджуватись на предмет того, які управлінські рішення вони виносили щодо реформування, скорочення, передислокації Збройних Сил. Окрім того, буде приділено увагу закупівлі озброєння, військової техніки, а також тому, скільки бюджетних коштів витрачено і на що вони пішли. З усіх цих питань розслідується багато епізодів, адже ми залучили до цього групу фахівців військової інспекції та державно-фінансової інспекції», – цитує слова Петра Візнюка прес-служба ГПУ.

Головне управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері також відкрило кримінальне провадження щодо того, що Міноборони за вказівкою колишнього міністра Михайла Єжеля відшкодувало за фіктивними угодами 40 мільйонів гривень комерсантам на комунальні потреби. Йдеться про те, що комерційні структури користувалися водою, електроенергією, приміщеннями Збройних сил і при цьому отримували компенсацію.
XS
SM
MD
LG