Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення про «замінування» будівель у Києві виявилися неправдивими – міліція


Київська міліція в Києві перевіряла чотири повідомлення про замінування державних установ: Вищої ради юстиції, Генеральної прокуратури, Верховного суду й Окружного адміністративного суду.

За повідомлення МВС, сьогодні до правоохоронців надійшли повідомлення від представників цих відомств про те, що на електронні адреси цих держустанов направлені листи з повідомленням про замінування їхніх будівель.

За викликом терміново виїхали слідчо-оперативні групи міліції, фахівців з вибухотехнічних і пожежних досліджень, кінологи і працівники райуправління міліції.

«Наразі перевірено три адміністративні будівлі державних установ та прилеглі до них території. Вибухових та небезпечних предметів та речовин не виявлено», – заявили у відомстві.

Наразі евакуювали людей з адміністративної будівлі Окружного адміністративного суду, тут ще триває перевірка.

У МВС повідомили, що вирішують питання про занесення всіх повідомлень до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Таке правопорушення передбачене статтею 259 Кримінального кодексу України (неправдиве повідомлення про замінування). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 4 років.
XS
SM
MD
LG