Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині викрили диверсантів, які хотіли підірвати міст та отруїти військових – СБУ


Служба безпеки України знешкодила проросійську радикальну організацію, яка готувала диверсії та терористичні акти на Дніпропетровщині, повідомили у п’ятницю в УСБУ України в області.

«СБУ затримала п’ятьох активістів незареєстрованої організації «Слов’янське братство України», які з метою дестабілізації ситуації в регіоні планували знищувати об’єкти життєво важливої інфраструктури, зокрема, збиралися підірвати міст через річку Вовча для перешкоджання пересуванню армійських підрозділів», – мовиться в повідомленні.

Крім того, за даними СБУ, встановлено, що вони готувалися труїти українських військовослужбовців на блокпостах з боку Донецької області для відкриття «коридору» для озброєних бойовиків.

Під час санкціонованих обшуків у затриманих вилучено вибухові речовини. Вилучені також три одиниці вогнепальної зброї з набоями, проросійську сепаратистську літературу, символіку «Донецької народної республіки», «георгіївські стрічки», комп’ютерну техніку та матеріали, що свідчать про протиправну діяльність, повідомляє СБУ.

Крім того, у п’ятницю в УСБУ в Дніпропетровській області поінформували, що слідчі СБУ завершили розслідування й передали до суду кримінальне провадження стосовно громадянина Білорусі, який контрабандним шляхом ввіз на територію України і надалі використовував заборонені шпигунські пристрої і видавав себе за журналіста.

Обвинувальний акт за результатами розслідування направлено до Бабушкінського районного суду Дніпропетровська.
XS
SM
MD
LG