Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів засуджує недопуск до України журналістів із Росії


Комітет захисту журналістів засудив сьогодні те, що протягом останнього тижня, за повідомленнями, до України напередодні президентських виборів не впустили кількох журналістів із Росії. Організація, що захищає права журналістів, закликала владу України давати всім журналістам можливість робити свою роботу, незалежно від їхнього громадянства, належності до певного засобу інформації і редакційної лінії цього засобу.

Комітет також згадав про двох затриманих в Україні працівників російського прокремлівського новинного порталу Life News і закликав владу України забезпечити здійснення верховенства права в їхній справі.

Цих двох, за повідомленнями українських правоохоронних органів, затримали в перебігу антитерористичної операції разом із проросійськими бойовиками й із переносним зенітно-ракетним комплексом у їхньому авті. Нині триває слідство щодо того, чи були їхні дії сприянням терористам, як кваліфікує Україна участь у збройних сепаратистських угрупованнях на Сході України. Наразі вже з’ясувалося, що вони порушили правила в’їзду до України, приховавши мету свого візиту.

Крім того, Україна різко обмежила в’їзд на свою територію чоловіків із Росії, побоюючись, що ті можуть вливатися в загони збройних бойовиків. Через це з України завертали також і журналістів, серед них і тих, хто нейтрально і зважено висвітлює нинішній конфлікт.

Частина російських журналістів із державних чи прокремлівських засобів інформації, які повідомляють про перебіг конфлікту, займається перекрученням чи й фальсифікацією інформації з метою виправдати й героїзувати бойовиків-сепаратистів і принизити українських силовиків і загалом владу України, а також прямою пропагандою з тією ж метою.
XS
SM
MD
LG