Доступність посилання

ТОП новини

Таїланд: армія затримає екс-урядовців і лідерів опозиції, «щоб подумали»


Антиурядові протестувальники розбирають своє наметове містечко, Бангкок, 23 травня 2014
Антиурядові протестувальники розбирають своє наметове містечко, Бангкок, 23 травня 2014
Армія Таїланду візьме під варту колишнього прем’єр-міністра, урядовців та лідерів антиурядових протестів, щоб дати їм «час подумати». Про це заявив речник таїландських військових на першій прес-конференції після того, як вони захопили владу в країні.

За його словами, у десятків політиків були конфісковані мобільні телефони, але про їхнє місце перебування він не сказав.

Попри заклики міжнародної спільноти відновити демократичну владу, командувач армії Таїланду Прают Чан-Оча не обіцяє повернутися до цивільних законів. Він зазначив, що спочатку потрібно запровадити реформи і стабілізувати ситуацію.

У четвер Прают Чан-Оча зупинив дію конституції Таїланду, взяв під контроль медіа та розігнав протестувальників у Бангкоку. Цього ж дня генерал Прают заявив на національному телебаченні, що перебирає владу, щоб відновити порядок і запровадити реформи в країні.

20 травня армія Таїланду оголосила про запровадження в країні воєнного стану, але відкинула припущення про спробу захоплення влади шляхом перевороту.

Заява генерала Праюта з’явилася після другого дня переговорів між владою і лідерами опозиції, які не змогли домовитися щодо вирішення політичної кризи в Таїланді.

З листопада, коли в Таїланді почалися протести, жертвами насильства стали близько 30 людей.

Після того, як раніше цього місяця Конституційний суд відсторонив від посади прем’єра Таїланду Їнґлак Чинават (сестру екс-прем’єра Таксіна Чинавата, який живе у вигнанні), країною керував тимчасовий кабінет міністрів.

США заявили про перегляд військової співпраці з Таїландом після військового перевороту. За словами державного секретаря США Джона Керрі, таїландські військові не мали повноважень для захоплення влади.
XS
SM
MD
LG