Доступність посилання

ТОП новини

Рогозін: на відміну від України, вибори у Сирії відбудуться згідно з конституцією


На відміну від України, вибори у Сирії відбудуться згідно з конституцією і «не є результатом державного перевороту, що супроводжується узурпацією влади». Про це заявив віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Рогозін після зустрічі із президентом Сирії Башаром аль-Асадом.

Зустріч Рогозіна і Асада відбулася у той же день, коли Росія заявила про постачання до Сирії 12 військових літаків МіҐ-29M/M2 упродовж 2016-2017 років.

У четвер Росія і Китай наклали вето на проект резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії. У цьому проекті йшлося про звернення до Міжнародного кримінального суду для розслідування можливих злочинів проти людяності і військових злочинів у Сирії з боку усіх сторін протистояння. Росія і Китай вже учетверте блокують дії Ради безпеки ООН щодо Сирії. Росія є близьким союзником сирійського президента Башара Асада.

Вибори президента у Сирії заплановані на 3 червня, попри громадянську війну, яка триває у країні. За оцінками, внаслідок конфлікту, що триває з березня 2011 року, у Сирії загинули понад 150 тисяч людей.

Як очікують, Асад, президентський термін якого спливає 17 липня, може перемогти своїх суперників на виборах.

На даний час бажання балотуватися, крім Асада, висловили ще шестеро кандидатів, більшість із них є маловідомими особами.

Асад став президентом Сирії після того, як у 2000 році помер його батько Хафез Асад.

Держсекретар США Джон Керрі назвав президентські вибори, які у Сирії планує провести режим Башара аль-Асада, «наругою» і «фарсом».
XS
SM
MD
LG