Доступність посилання

ТОП новини

Україна не має права вимагати зниження ціни на російський газ – Путін


Україна не має права вимагати зниження ціни на російський газ. Про це заявив президент Росії Володимир Путін.

Спілкуючись з журналістами у рамках міжнародного економічного форуму у Санкт-Петербурзі, Путін сказав, що газова суперечка має вирішуватися через діалог, а не через ультиматуми.

За словами Путіна, ізолювати таку країну, як Росія, було неприпустимо, а санкції Заходу проти Росії призвели до нестабільності глобальної економіки.

Володимир Путін висловив сподівання, що криза в Україні не розпалить нової «Холодної війни», яка, каже Путін, нікому не вигідна.

Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 мільярда доларів. За даними російської компанії, борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів.

Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова сплатити рахунки за російський газ упродовж десяти днів після підписання з «Газпромом» документу, яким буде продовжено колишню ціну на газ у 268,5 доларів за тисячу кубів.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG